Vi tänkte här i första inlägget berätta mer om oss själva och vår bakgrund på ett mer personligt plan, eftersom dessa erfarenheter fick oss båda att bli väldigt intresserade av hälsa.

Vicky
Jag har så länge jag kan minnas gillat att röra på mig och har genom livet tränat dans, styrketräning, gruppträning, yoga och löpning. Träning har alltså sedan tidigt varit en del av vardagen för mig. Jag har också alltid älskat mat. Men jag hade en period i mitt liv, under gymnasietiden, då jag blev väldigt strikt med vad jag åt – och ja, även hur jag tränade, men främst kosten.
Det började med ett till synes oskyldigt godisförbud, men utvecklades sedan sakta till en överdriven kontroll kring vad jag stoppade i mig. Detta påverkade till slut även min personlighet och mitt sociala liv till det sämre, förutom att det såklart ledde till en snabb viktminskning. Ett osunt beteende förklätt i en ”hälsosam” livsstil. Jag kan nu i efterhand se det som att jag blev fartblind på motorvägen till en perfekt hälsa. Nu känner jag att den här tiden stärkt mig och att jag lärde mig mycket om mig själv efteråt.
Eftersom min väg tillbaka till en sund livsstil fick mig intresserad av hälsa så ledde det också till att jag senare utbildade mig till Hälsocoach och Personlig tränare. Och nu vandrar jag de gröna skogsstigarna mot en god hälsa, med ett helt annat helhetstänk än för tio år sedan, tillsammans med min sambo och nu även blogg-partner.

Simon 
Jag är uppvuxen i en trygg familj men utsattes under tidiga år för en hel del mobbning. Detta fortgick under några år vilket förvrängde min egen självkänsla och syn på mig själv. Under många år blev jag tillbakadragen och vande mig att regelbundet trycka undan känslor med mat. Ofta sötsaker men även annan mat som gav en kortvarig positiv känsla, dopamin.
En dag vid 18 års ålder insåg jag hur illa jag hade skadat min kropp och började min kamp mot vikten, vilken jag i början trodde var den stora boven till mitt sämre psykiska mående och svaret på hälsofrågan.
I början var det ett fumlande i mörkret och efter år av jojobantning och olika dieter fick jag inse att det inte var svaret. Jag gick lite senare in i väggen vilket var hemskt men ändå något av det bästa jag varit med om. Bästa? Det kan låta konstigt men just här så kom jag till ett vägval där jag var tvungen att välja. Detta ledde till att jag startade ett intensivt letande efter svar och det dröjde inte länge innan många pusselbitar föll på plats. Det handlade om allt från stress och psykisk ohälsa till tarmflora och vitaminer/mineraler.
Övervikten i mitt fall är ett av många symptom på att jag inte är i balans.
Idag jobbar jag för att återställa kroppen till ett bra och hälsosamt läge. Det är en resa som måste få ta tid men jag mår samtidigt bättre än jag någonsin kunnat minnas att jag gjort tidigare. Idag har jag lärt mig att förstå kroppens små och stora signaler på ett helt annat sätt.
Jag njuter nu av livet på vägen mot en bättre hälsa.

Vi hade alltså två olika resor bakom oss när vi träffades, men märkte ganska snart att hälsa inte bara var ett gemensamt intresse, utan att vi också kunde hjälpa varandra att ’hålla balansen’. Den ena av oss (Vicky) behövde släppa på tyglarna, våga vara lite lat, för att må bra och komma upp till normalvikt. Den andra (Simon) behövde snarare mer aktivitet och en striktare, näringsrik kost för att må bra och hitta ner till normalvikt. Vi har därför lite skämtsamt kallat oss själva en lat hurtbulle och en aktiv latmask – därav titeln på denna blogg, som vi hoppas att du kommer vilja följa framöver.

 

// V & S 

Dela: