Godmorgon!

Här har det tyvärr blivit sjukstuga, då jag (Vicky) har gått och blivit förkyld. Som tur är har Simon tagit hand om mig genom att fixa citron/ingefärashot, en vitaminrik smoothie och sedan en go’ latte med lite glass till frukost-dessert 😉 Så hoppas det var dunderkuren som gör mig frisk här under helgen! 

Nu när hösten är här tänkte vi i alla fall tipsa er om en av våra favoritfrukostar – nämligen en fantastiskt god variant på havregrynsgröt som vi själva tycker blir lite mer som en mix av gröt och paj… .. 😉 

RECEPT:

  1. Sätt ugnen på ca 100 grader och dra på lite vatten – ca 1,5 dl per dl havregryn – i en vattenkokare (eller i en kastrull på spisen). 
  2. Ta fram en ugnssäker skål och fyll den med 1 dl havregryn per portion gröt du vill ha. Häll över 1,5 dl av det uppkokade vattnet per dl havregryn och blanda runt. Häll över någon tsk kanel (äkta kanel!) och 1-2 msk kokosolja. Blanda runt och ställ in i ugnen en stund. 
  3. När gröten varit inne en stund i ugnen, ta ut den för att röra runt och toppa sedan med valfria bär – blåbär brukar vi ha och det blir supergott. Om bären är frusna, kör in en stund extra i ugnen så att de tinar och gröten blir varm igen (eller tina bären separat).
  4. Servera sedan med en skvätt valfri mjölk och om du vill lyxa till det ytterligare, prova Vicky’s favorit-topping: mosa banan ihop med jordnötssmör och ev även lite kokosflingor!

Prova denna mättande och goda variant och ge dig själv lite frukost-variation i höst! 🙂 

// V & S 

Dela: