Så alltså, det här tipset borde jag ha gett mig själv för längesedan – vänta nu, det kanske jag egentligen gjort, men det jag menar är att jag borde ha f ö l j t det för längesedan. För OOH, mina damer & herrar vad bra det känns att r e n s a. 

Pinterest.se

Nu har jag ju en anledning (läs flytten) att rensa bland mina grejer. För faktum är att efter 6,5 år i samma lägenhet så hinner man samla på sig en HEL del saker. Och det känns så skönt att flytten nu får bli den kick i ändan jag tydligen behövde för just den här grejen.

Faktum är att vad vi har i hemmet och HUR vi har prylarna organiserade (eller inte) påverkar vårt mående. Åtminstone är det så för mig, när det kommer till prylar som ligger på synliga ytor i alla fall – blir det alltför mycket och för rörigt så känner jag absolut att det påverkar mitt psykiska mående. Kanske är pedant, tycker vissa, men jag tror ärligt att det är ganska vanligt att känns så men att gränsen är olika för olika personer of course. 

Såå, jag rekommenderar er verkligen – oavsett om ni ska flytta eller ej – att ta er lite tid att rensa er skit 😉 Känns så bra! 

Här kommer några tips på vägen:

» Har du svårt att komma igång? Börja NU, men börja smått och kör på ”en-låda-om-dagen (är bra för magen)-regeln” 😉 

» Handlar det om kläder – ställ dig frågan ”Har jag inte använt det här plagget på ett år?” Är svaret ja – skänk bort det.

» Se till att du samtidigt som du rensar en låda eller liknande också försöker hitta ett organiseringssystem för de saker du sparar, så att du i så stor mån som möjligt undviker att röran snart är där igen.

» Försök att släppa den ”emotionella kopplingen” till allt. Självklart kan du spara kortet du fick av farmor & farfar när du fyllde 12, men det kanske inte är helt nödvändigt egentligen…? Däremot kan du såklart känna större värde i att spara någon annan gåva eller något personligt som är kopplat till ett minne.

» Sista punkten knyter jag ihop med den näst sista.. och det är tipset att ha en minneslåda, en fin låda där du kan lägga alla de där småprylarna som är lite personliga och som du därför valt att spara. Skönt att ha dem samlade, blir både bättre ordning och trevligt att walk down memory lane lite då och då, genom att bara ta en kik i din lilla memory box  😉 

 ♥ // V. 

Dela: