Ytterligare ett gott recept bjuder vi på idag, men denna gång ett lunch/middagstips! Enjoy! 

INGREDIENSER:

  • 2 medelstora zucchinis (eller 1 stor)
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1 st liten citron, både zest och saft
  • 2 dl havregrädde
  • 1 förpackning champinjoner
  • önskad pasta-variant, t.ex. hampapasta (klick!) eller pasta på råris (klick!)
 

(Bilder från Wellotekets webbshop)

HOW-TO: Riv eller skiva zucchinin tunt. Pressa vitlöksklyftorna och skiva eller klyfta svampen. Fräs allt i lite olja tills det fått färg. Ha sedan i citronsaften & -zesten (om du vill ha mindre citronsmak, ta bara en halv eller enbart saften och skippa zesten), och häll på havregrädden. Salta och peppra efter behag 😉 Låt sedan allt puttra ihop på lite lägre värme ca 10 min. Servera med önskad variant av pasta och toppa ev. med lite näringsjäst eller parmesanost (dock blir rätten då endast vegetarisk och inte vegansk, detsamma gäller såklart om pastan innehåller ägg)! Mums. Hoppas ni också gillar det!

// V & S

Dela: