Till nästa fikastund, om ni vill ha något superenkelt och snabbt som smakar underbart fräscht av kokos & lime, pröva dessa söta toppar!

Man behöver inte ens släpa fram någon matberedare, utan räcker att blanda alla ingredienser i en skål och sedan forma till toppar på en bakplåt. Piece of cake 🙂

Receptet är från Leila Lindholm’s ”The fresh foodie”, det enda vi adderade var en nypa vaniljpulver.

1 dl kokossocker

5,5 dl kokosflingor

2 ekologiska ägg

50 g (ca 55 ml) kokosolja

zest (rivet skal) från 2 limefrukter

en nypa vaniljpulver 

HOW-TO: Sätt ugnen på 175 grader. Sedan bara blanda alla ingredienser i en skål och sedan forma till toppar på en bakpappersklädd plåt. Grädda sedan 10-15 minuter (vi tyckte 13-14 min var lagom, men det är olika ugnar) och servera genast eller låt svalna en kort stund. Smakar allra bäst nygräddade!

// V & S 

Dela: