Hej! Här kommer recept på goda raw food-bollar som vi valt att göra enligt ett klassiskt recept men med en egen twist 😉 Det är nämligen kallbryggt kaffe med rålakrits i dem, istället för vanligt kaffe/espresso som vi brukar ha i vanliga fall..! Men gillar du inte lakrits kör du såklart med vanligt kaffe istället 🙂

INGREDIENSER

1 dl mandel

1 dl cashewnötter

8 dadlar (färska, urkärnade)

2 msk kakao

1,5 msk kokosolja

0,5-1 msk ’Cold Brew Licorice’ (Löfbergs Lila) eller vanligt starkt kaffe/espresso

+ ca 1 dl kokos (till rullningen)

HOW-TO: Kör först nötter & mandel i en matberedare till ett fint ”mjöl”. Kärna sedan ur dadlarna, ha i dem + övriga ingredienser och kör till en jämn smet. Ev. behöver du kyla smeten en liten stund innan du rullar till bollarna i kokosflingor, men ibland går det bra att rulla direkt. Sedan är det bara att fika loss, till en god kopp kaffe/te! 🙂

//  V & S

Dela: