Idag är det f ö r s t a advent och vi säger hej, december

Igår var det ju första december vilket betydde 2 månader tills vi flyttar ifrån lägenheten vi bott i över 6 års tid och välkomnar vårt första egna boende, vårt hus. Efter en intensiv höst känns det som att det är dags att välkomna en mysig och relativt lugn vinter.. (så lugn den kan bli med en flytt involverad menar jag)… 😉 Här kommer några tips, som jag själv verkligen ska prioritera att följa, för att göra vintern till en riktig self-care-årstid:

Boka av (minst) en halvdag i veckan för att bara göra ingenting om du längtar efter det. Annars kan du också göra sånt som fyller på dina energidepåer, och det där är ju olika för olika människor men t.ex. ligga på spikmatta, yoga, läsa böcker/bloggar, göra ansiktsmask eller utöva någon hobby som ger dig återhämtning. Det här ska vara veckans ”paus”.

Lägg mindre tid på att kolla sociala medier, använd t.ex. den nya funktionen ”Din aktivitet” på instagram så kan du ställa in t.ex. 30 min, så att du får en avisering när du varit inne totalt 30 min på instagram.(Bild från Pinterest.se)

Skapa mysig stämning på eftermiddagarna/kvällarna. Utnyttja den här mörka perioden, tillåt dig att vila. Så tänd ljus och kryp upp med en kopp kaffe, te eller varm choklad och m y s när du får en stund över (eller, t a dig en stund över). Om du känner dig trött, försök att inte tänka ”åååh, varför ska jag var så trött hela tiden?!?” och försök vända det till att det är bra att du är avslappnad.

¦

Nu har vi precis fått fram julpyntet (säkert sist av alla i stan, i vanlig ordning, haha) och ska strax åka iväg till Simons familj som bor en bit utanför stan. Blir säkert massa sällskapsspel och lite julbak, kommer bli supermysigt!

Önskar er alla som kikar in här idag en fin första advent..!

Kram & kärlek, 

// V.

Dela: