Hej!

För ett tag sedan la jag, V, ut följande text på vårt instagramkonto @vickyosimon:

”blev en liten runda i skogen + en spontantur till stans nya fina utegym idag (såå kul!) idag efter jobbet..
& sedan splittade vi på en falafelpizza och tog lite ben&jerry’s framför Idol.

jag har reflekterat över hur lätt det är att i sociala medier bara framhäva de hälsosammaste rutinerna/valen vi gör. det är den nyttiga smoothien vi fotar, eller tar en selfie på motionsrundan (som jag själv nu också gjorde).. men jag valde också att lyfta fram vad vi åt ikväll, för jag skäms inte över det. jag tror de flesta ändå vet att det inte är hälsosamt att äta pizza & glass VARJE dag men det betyder inte att vi som skriver om hälsa måste dölja allt vi gör som inte skriker ”jag är så nyttig nu!”.. jag tror bara det adderar till den här svart-eller-vitt-mentaliteten som många av oss redan har och till viss del lider av.
även personer som är hälsomedvetna och vill sprida hälsa är (såklart) inte perfekta. det är inte vi i alla fall, jag & Simon, verkligen inte.

det är dock inte heller v å r t mål. vi vill lära oss lyssna på våra kroppar, kunna äta gott och näringsrikt i en varierad blandning utan dåligt samvete, röra på oss för att vi gillar känslan som kommer med det & som våra kroppar belönar oss med för att vi belönar den. vi vill jobba med kroppen istället för mot den. och sprida budskapet om att en hälsosam livsstil inte måste vara perfekt.. den kan faktiskt vara ganska lagom  (ok, kanske är det som är perfekt..? men ni förstår vad jag menar).”

Vill med detta mest förtydliga att vi inte bara äter sådant som de hälsosamma recept vi lägger ut här, även om det absolut inte är ”osanning” heller – alla recept vi lägger ut har vi testat (såklart!) och många gör vi regelbundet! Vi vill visa en genuin, helhetsbild av hälsa utifrån vår egen livsstil och inspirera dig som läser till att hitta din egen livsstil som du mår som bäst av i både kropp, sinne & själ.

♥ // V & S

Dela: