H o l a !  ♥  Tänkte göra en serie där jag i detta, och flera kommande inlägg, delar mina bästa tips gällande några olika hälsofaktorer så som rörelse, näring, mindset osv. 🙂 Vi startar med r ö r e l s e – här är mina bästa tips för att komma igång OCH hålla igång med träning, motion, fysisk aktivitet, icke-vila (whatever you wanna call it my friend):

#1 TÄNK LÅNGSIKTIGT & SKYNDA LÅNGSAMT: Kan inte sägas för många gånger; sätt inte för höga mål/förväntningar på dig själv. Sätt inte ribban för högt helt enkelt. Tänk ATT du rör dig är viktigare än hur, var, när och hur länge osv. Och hellre än att gå från 0 pass/vecka till 4-6 pass, börja med att bara satsa på 1- max 2 motionsstunder per vecka. Sedan när du fått in det som en rutin, då kan du öka med ett pass extra i veckan. Fortsätt så tills du hittat en nivå där du trivs och får resultat på sikt. Det ska kännas som att ”det här kan jag fortsätta med x antal månader framöver”. Satsa alltså på att skapa en rutin, en kontinuitet över tid, istället för att fokusera på detaljer och tänka kortsiktigt.

#2 HITTA DITT VARFÖR, DITT SYFTE: Många människor drivs av att ha mål, och det kan absolut vara jättebra – tänkte jag ska skriva mer om mål & målsättning i ett inlägg inom kort så håll utkik 🙂 – men alla människor behöver inte tydliga mål för att komma igång och hålla igång med en hållbar träningsrutin, ibland räcker det att veta varför. Att ha sitt syfte klart för sig, helt enkelt. Och något som kan hjälpa där är att utgå från följande fyra frågor: Vad kan jag vinna på att stanna kvar i nuläget (dvs inte göra någon förändring)? Vad offrar/förlorar jag genom att stanna kvar i nuläget? Vad offrar jag genom att göra en förändring? Vad kan jag vinna på att göra en förändring? 

Och någonstans i svaren på dessa frågor kan ett syfte utkristallisera sig, kanske främst i svaret på den sista frågan – viktigt att hitta några vinster, en ”morot” att sträva efter så att det känns meningsfullt att lägga tid på att röra sig. OCH så att vinsten känns större och mer lockande än uppoffringen känns jobbig. Viktigt viktigt, vänner..! 🙂 

I nästa inlägg kommer fler tips, så kika gärna in på söndag igen..!

♥ // V .

Dela: