Hej!

Vi tänkte bjuda er på denna goding som vi testade i helgen, nämligen en superenkel & god lakritspannacotta:

INGREDIENSER

2 dl cashewnötter (blötlagda i minst 3 timmar) 

1 dl kokosolja 

3/4 dl vatten

4 msk agavesirap

2 tsk lakritspulver

1/2 tsk salt 

HOW-TO: Häll av cashewnötterna och skölj dem i ett durkslag. Smält kokosoljan i en skål över vattenbad. Ta fram en höghastighetsmixer och mixa cashewnötterna, kokosoljan, vatten, agavesirap, lakritspulver och salt. Häll upp i glas och ställ in i frysen minst ett par timmar. Sedan kan den förvaras i kyl. Vid servering; toppa med bär och njut!

(Receptet är ur boken ”Rått & sött” av Lamyai Vozzi & Aidah Samphani)

Vi pimpade vår pannacotta med lite denna underbara ‘rivlakrits’ (SÅ god!) som jag, V, fick av Simons familj i födelsedagspresent och lite färsk mynta 🙂 

// V & S. 

Dela: